Fuengirolan auringon alla

Ollaan nyt oltu täällä etelän lämmössä lähes viikon päivät ja vaikka tämä viikko on tuntunut vähemmän ohjelmoidulta kuin Kroatian reissu, ollaan kuitenkin nähty vaikka mitä. Pari ensimmäistä päivää lähinnä tutustuttiin Fuengirolan keskustaan rantakatua tallaillen ja keskustaa ristiin rastiin kierrellen. Ennakko-odotukseni Fuengirolan suhteen eivät olleet näin suoraan sanottuna kovin kummoiset, joten paikka kyllä yllätti minut sinänsä melko positiivisesti. Katsokaa vaikka näitä kaupunkikuvia tässä alla!

IMG_1624

Yleisesti ottaenhan Costa del Solin alue Fuengirola-Marbella-Torremolinos-akselilla on hyvin pitkälle suomalaistunut ja sen näkee kyllä jo ensikertalainenkin pelkästään paikan katukuvasta. On suomalaista kahvilaa, ruokakauppaa ja autopesulaa. Lähes kaikki asiointi ravintoloissakin on onnistunut suomen kielellä, mikä tuntuu näin ulkomaille matkustettaessa omaan suuhun oudolta. Niin ja tuntuuhan se vähän hassulta, että täällä saa vaikka karjalanpiirakoita aamupalaksi niin halutessaan. Luokittelisin Costa del Solin alueen siis aika otolliseksi lomapaikaksi lapsiperheille, eläkeläisille tai Espanjaan palavasti ihastuneille. Myös ensikertaa omatoimimatkalle lähtevälle paikka voisi olla pehmeä aloitus lomamatkailun aloittamiselle. Tällaiselle kulttuurinnälkäiselle Costa del Solin alue sitä vastoin tuntuu hieman liian tutulta ja turvalliselta, mutta rantaleijona näillä hiekkarannoilla viihtyy varmasti.

IMG_1742

IMG_1745

Kaupungilla kiertelyn lisäksi olemme tutustuneet paikalliseen elämänmenoon käymällä muun muassa paikallisilla markkinoilla. Täällä on joka viikko tapana pitää tiistaisin uuden tavaran markkinat ja lauantaisin erilliset markkinat käytetyille tavaroille. Ja voi sitä tavarapaljouden määrää! Itse löysin markkinoilta tämän allanäkyvän kissa-avaimenperän, jonka ajattelin antaa tuliaiseksi siskolleni yhdessä tuon ihanan sini-nuden laukun kanssa, jonka puolestaan kotiutin Miramar-ostoskeskuksesta. Voi kuinka minun tekisikään mieleni käydä ostamassa itselleni samanlainen!

IMG_1765

IMG_1760

Vai mitä te olette mieltä? Eikö olekin ihastuttava? Itse ihastuin tässä laukussa eniten ehkä juuri laukun väreihin. Tuo mustan, tummansinisen ja nuden kombo on kerrassaan valloittava, minkä lisäksi laukun muotoilu on todella esteettinen. Yleensä olen kotiuttanut enemmänkin pussimallisia laukkuja, mutta tämän nähtyäni en vain yksinkertaisesti voinut jättää sitä kaupan hyllylle. Voisin kuvitella tämän esimerkiksi oivana koululaukkuna, sillä tilasta ei todellakaan ole puutetta.

Shoppailun lisäksi kävimme tutustumassa paikalliseen eläintarhaan, joka on vallan ihastuttava paikka ja varmasti erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Katsokaapa vaikka näitä allaolevia kuvia!

IMG_1648

IMG_1649

IMG_1650

Miten jossain voikin olla noin kaunista ja vehreää? Bioparc ei olekaan ihan mikään peruseläintarha, vaan asiat on toteutettu siellä fiksusti ja luonnonläheisesti. Eläimillä on paljon tilaa liikkua ja asiat ovat selvästi handlassa. Bioparcin kiertämiseen saa helposti kulumaan muutaman tunnin, sillä katseltavaa kyllä riittää. Varsinkin lintutila teki meikäläiseen vaikutuksen, sillä linnut saavat kierrellä siellä täysin vapaasti ihmisten joukossa. Aika huikeaa!

IMG_1659

IMG_1667

IMG_1675

Toivottavasti ette pane pahaksenne tätä hirmuista kuvapommituspostausta. Harvemmin vain kamera sattuu tallentamaan näinkin monta mukavaa hetkeä, joista haluaisin jakaa kanssanne muun muassa kaikki. Tai ehkä Bioparcin asukit vain olivat kyseisenä päivänä tavallista kuvauksellisemmalla tuulella ja hyviä otoksia tuli sen takia useampi kuin yksi. Esimerkiksi tämä alapuolen kuvassa näkyvä herraskroko on aika charmantti tapaus.

IMG_1684

IMG_1706

IMG_1707

Ravintolatarjontansa puolesta Fuengirola on ollut hienoinen pettymys. Tai sitten en vain tällä reissulla ole osannut suunnistaa niihin parhaimpia makuelämyksiä tarjoileviin rafloihin. Onneksi reissulle on kuitenkin mahtunut myös muutama ravintolahelmi, joista ensimmäisenä mainittakoon La Casa De La Pizza. Kyseinen mesta sijaitsee rantakadulla Los Bolichesissa ja on ulospäin ehkä hieman epäilyttävän näköinen paikka. Ravintolan ruokalistakaan ei ensisilmäyksellä tee suurensuurta vaikutusta, sillä se on sanalla sanoen laaja. Ensimmäiselle raflareissulla sain kuitenkin niin täydellisyyttä hipovaa sienirisottoa, että olihan täällä käytävä toistamiseenkin. Eikä seuraavalla kerralla valitsemani kanatortilla-annos ollut edeltäjäänsä hassumpi. Ruoan lisäksi raflassa pelaa myös palvelu, joten mikäli olet lähiaikoina suuntaamassa lomalle Fuengirolaan, suosittelen ehdottamasti tsekkaamaan kyseisen mestan. La Casa De La Pizzan lisäksi iloisen yllätyksen meille toi myös suomalainen ravintola Kukko, jonka härkäbiffi meni heittämällä meikäläisen pihvilistan top kolmoseksi. Palvelu Kukossa tosin ei aivan yllä La Casa De La Pizzan tasolle ja on paikoin jopa hidasta, mutta ruoka on herkullista. Hintakin tosin on kyllä sen mukainen.

Ja koska rakastan hauskoja loppukevennyksiä, ajattelin vielä jakaa teille tämän espanjalaisen parkkeerauksen helmen. Suomessa tällaista ei kyllä katsottaisi hyvällä hetkeäkään, mutta tämähän onkin Spania. Meikä ei vaan voi ymmärtää, miten täällä on mahdollista parkkeerata auto ihan mihin hyvänsä kunhan hätävilkut vaan on päällä. Tämä autohan on parkissa ihan keskellä risteystä. Älytöntä!

IMG_1737

Translation: This post is about my vacation in Fuengirola. I totally loved the animals at the local Bioparc. Have you been in Fuengirola before? Which places would you recommend?

Päivän biisi: Glow – Madcon

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s