Kohti unelmia

Nyt se on vihdoin selvillä – minun reilireittini nimittäin! Olen jo pidemmän aikaa haaveillut lähteväni seikkailemaan ympäri Eurooppaa ja mikäs sen parempi tapa kuin junailla paikasta toiseen. Reittini sisältää 8 kohdetta 21 päivän aikana. Reittiä suunnitellessani sorruin perinteiseen ensireilaajan sudenkuoppaan ja valitsin reitilleni aluksi aivan liikaa kohteita, vaikka olinkin jo päättänyt ennakkoon, että reilini suuntautuu lähinnä Itä-Eurooppaan. Mutta kun sielläkin on niin paljon ihania paikkoja, joissa käydä! Lopulta järki kuitenkin vei voiton ja päätin sisällyttää kolmiviikkoiselleni nämä kahdeksan paikkaa, jotta ehdin tutustua kaikkiin rauhassa.

Mihin matkani siis suuntautuu? Aloitan interrailini Puolan pohjoisosan hansakaupungista Gdanskista, josta lähden pikkuhiljaa matkustamaan kohti etelää. Gdanskista suuntaan kohti Krakovaa, jossa haluaisin kaupunkiin tutustumisen lisäksi käydä erityisesti Auschwitzissä sekä Wielitczkan suolakaivoksessa. Krakovan lisäksi reitille mahtuvat myös Bratislava ja Zagreb. Zagrebin lisäsin matkakohteeksi ihan vain tämän upean luonnonpuiston takia. En malta odottaa, että pääsen näkemään sen omin silmin – katsokaa noita kuvia! Paikka näyttää ainakin verkkosivujen perusteella upealta.

Reilireitti

Zagrebista jatkan matkaani Blediin. Kuulin tästä ihastuttavasta pikkukylästä ensimmäistä kertaa tuttavaltani noin vuosi sitten ja sen jälkeen en ole saanut sitä mielestäni. Kun viime syksynä päätin, että ensi kesänä minun on toteutettava tämä pitkään muhinut haaveeni Interrail-matkasta ja oli Bled matkalistallani alusta asti. Zagrebin lähellä sijaitsevan luonnonpuiston lisäksi tulee Bled olemaan reissuni toinen liikunnallisempi kohde. Rentouduttuani Bledin häikäisevissä maisemissa lähden kohti Saksaa. Googletellessani mahdollisia reilikohteita törmäsin sattumalta tähän Hohenschwangaun kylään, jossa on peräti kaksi upeaa linnaa, joista toinen on antanut inspiraatiota Disney-linnalle. Tutustuttuani kohteeseen tarkemmin päätin, että olihan siellä käytävä. Hohenschwangau oli tosin lähellä jäädä pois reitiltäni kokonaan. Sinne on nimittäin yllättävän haastavaa matkustaa etelästä päin – varsinkin jos lähtöpaikkana on toinen, pienempi kylä. Reilini viimeiset päivät vietän Prahassa. Päätin varata Prahalle muutaman ekstrapäivän, jotta voin käydä sieltä käsin myös tässä valloittavassa keskiaikaisessa kylässä.

Reitin suunnittelu oli paitsi mielenkiintoista myös yllättävän raskasta, sillä Euroopasta löytyy niin paljon upeita kohteita, joissa haluaisin käydä. Uskon kuitenkin, että tässä on mukava kokoelma toisistaan erilaisia kohteita isoista kaupungeista pikkukyliin ja luontokohteisiin. Rantalomakohteet sen sijaan jätin suosiolla pois, sillä niistä en ole koskaan suuremmin nauttinut. Ulkomaille lähtiessäni haluan mieluummin kokea ja nähdä mahdollisimman paljon, vaikka auringossa köllöttely silloin tällöin ihan mukavaa ja rentouttavaa onkin. Nyt kun reitti on kasassa ja suhteellisen lukkoon lyöty, voin alkaa pikkuhiljaa varailla lentoja ja majoitusta. Niin ja suunnitella, mitä reilille oikeasti kannattaisi ottaa mukaan.

Advertisements

One thought on “Kohti unelmia

  1. Pingback: Kesä 2017 – sinua odotetaan jo! | Matka maailman ympäri

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s