Mahtava Malbork

Ennen matkaa luin useita juttuja Gdanskin lähellä sijaitsevasta Malborkin linnasta. Nähtyäni paikasta myös joitakin kuvia päätin, että tuonne on päästävä. Reissun toisena päivänä suuntasin heti aamusta Gdanskin päärautatieasemalle. Matka Gdanskista Malborkin rautatieasemalle kestää junalla noin 30 minuuttia, joten mitenkään ylivoimainen matka ei ole kyseessä. Malborkissa kannattaakin siis vierailla varsinkin, jos viettää Gdanskissa useamman päivän. Matkaan kannnattaa lähteä heti aamusta. Olin lippuluukulla puoli kymmenen pintaan, enkä ollut yksin. Jono oli kuitenkin todella lyhyt verrattuna siihen, mikä minua odotti lähtiessäni takaisin kohti Gdanskia puolen päivän aikoihin. Huh huh sitä ihmisvirtaa!

DSCN0175

Malbork on Euroopan suurin tiilirakenteinen linna. En osannut edes kuvitella, miten iso se tulisi olemaan. Paikan päällä minulle kuitenkin selvisi nopeasti, ettei linnaa millään saisi mahtumaan kokonaan yhteen ainoaan valokuvaan. Koska linna on valtava, kannattaa sen kiertämiseen varata vähintään 2,5 tuntia. Oma kierrokseni venähti lähemmäs 3,5 tuntia, joten kolmisen tuntia olisi varmasti aika sopiva aika koko linnan läpikäymiseen.

 

DSCN0198

DSCN0199

Jotta linnasta ja sen historiasta saa mahdollisimman paljon irti, suositteleen ostamaan lipun, joka sisältää kuulokkeet.  Niiden avulla linna on helppo kiertää ja tarinat voi kuunnella täysin omaan tahtiin. Opastetulle kierrokselle ei siis tässä kohteessa ole välttämättä tarvetta. Eksymisvaarakin on minimaalinen, sillä etenemisohjeita annetaan vierailijalle jokaisen osion lopussa. Lisäksi Malborkin linna on suunniteltu todella vierailijaystävälliseksi ja esimerkiksi opaskylttejä on riittävästi, joten itsenäinenkin reissaaja selviytyy päiväretkestä helposti. Jos paikan päälle saapuu junalla niin kuin minä tein, saattaa itse linnalle navigointi tosin olla hivenen haasteellista, sillä juna-aseman ympäristössä opasteita ei juurikaan ole. Juna-asemalta ulos tullessa kannattaakin kääntyä oikealle ja jatkaa tietä suoraan niin kauan, kunnes näkee linnan siintävän kaukaisuudessa. Loppumatka on helppo, sillä reitiltä ei voi juuri eksyä, kunhan pitää linnan koko ajan näkökentässä.

Advertisements

2 thoughts on “Mahtava Malbork

  1. Pingback: Markkinahumua | Matka maailman ympäri

  2. Pingback: Kaunis Krakova | Matka maailman ympäri

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s