Kulttuuria, kulttuuria!

Saavuin Wieniin aamupäivästä ja suuntasin samantien hostellilleni Naschmarktille. Hostelli oli sijainniltaan erinomainen – vain kahden metroyhteyden päässä kaupungin päärautatieasemalta. Lähin metropysäkkikään ei ollut muutamaa sataa metriä kauempana, mikä teki liikkumisesta todella helppoa. Ruokaakaan ei tarvinnut etsiä kaukaa, sillä hostelli sijaitsee aivan Naschmarktin ruokakadun vieressä. Oppaamme sanoin, mitä et löydä täältä, sitä et tarvitse.

DSCN0679

Mitä et löydä Naschmarktilta, sitä et tarvitse.

Koska olin vasta Wienissä iltapäivällä, päätin jättää Schönbrunnin palatsissa vierailemisen seuraavalle päivälle ja viettää iltapäiväni paikallisissa museoissa. Kaupunki on varannut kokonaisen kadun likipitäen pelkästään museoille ja sieltä minutkin sinä päivänä löysi. Kävin ensin taidemuseossa, jossa on kattava valikoima taidetta eri aikakausilta. Vaikka taidemuseo oli hieno, oli jo rakennus itsesssään oikea taideteos paitsi sisältä myös ulkoa. Taidemuseota vastapäätä sijaitsi luonnontieteiden museo, joka ei sekään ollut hassumman näköinen. Arkkitehtuuri oli Wienissä aivan erilaista kuin täällä Suomessa. Rakennusten välissä oleva puistoaluekin oli todella viihtyisä.

DSCN0583

DSCN0533

Itse luonnontieteiden museo oli selkeästi suunnattu enemmän lapsiperheille, joita oli vierailemassa kanssani samaan aikaan useita. Vaikka museo oli selkeästi profiloitu enemmän lapsiperheille, nauttii siitä soolomatkailijakin. Ensimmäisessä osiossa esitellään niin monia eri kivilajeja ympäri maailmaa, että menin pyörälle päästäni jo parin ensimmäisen näyttelyosion jälkeen. Seuraava osio käsitteli pieniä eliöitä ja sen jälkeen tulivat lapsien suosiossa olleet dinosaurusten luut. Samaan näyttelytilaan oli koottu kopio siitä, miltä dinosaurus sen luiden perusteella olisi voinut näyttää ja miten se on saattanut liikkua. Äänitehosteineen se oli aika huikea näky. Viimeiset osiot käsittelivät eri eläimiä nisäkkäistä lintuihin ja kaloihin.

Koko kahvilavierailu oli kokonaisuudessaan huvittava!

Museoissa käynnin jälkeen päätin lähteä kahville testaamaan sitä ainutta ja oikeaa Sacher-kakkua Cafe Sacheriin. Koko kahvilavierailu oli kokonaisuudessaan huvittava! Kuka oikeasta jonottaa päästäkseen kahville? Koska olin kuitenkin jo paikalla, en voinut (lue: viitsinyt) enää perääntyä. En ole koskaan tuntenut oloani niin epämukavaksi – ravintolaan jonottamisen nyt vielä ymmärtää, mutta kahviloita kuitenkin on Wienin kokoisessa kaupungissa ihan riittämiin. Koska olin matkassa yksin, pääsin onneksi sisään melko nopeasti. Palvelun olisi kai kuulunut olla maailmankuulua ja kakun aivan taivaallista, mutta minua paikka ei vakuuttanut. Itse en tuntenut oloani edes kovin mukavaksi, kun ajattelin vain sitä ulkona odottavaa ihmismassaa. Tämä oli kyllä kaukana siitä rentouttavasta kahvihetkestä, josta olin haaveillut. Mutta tulipahan testattua!

DSCN0571

Seuraavan päivän olin pyhittänyt kokonaan Schönbrunnin palatsille. Lähdin matkaan aikaisin aamulla, sillä olin kuullut, että paikka on massiivinen. Suunnittelin aluksi ostavani liput myös itse palatsiin, mutta majapaikkani vastaanottotyöntekijöiden kuvausten perusteella palatsia ympäröivässä puutarhassakin olisi katselemista ihan riittämiin. Päästyäni paikalle en voinut kuin myötäillä. Piha-alue oli valtava. Eikä palatsiin todellakaan ole tarvetta ostaa sisäänpääsylippua – minä kulutin 3,5 tuntia pelkästään puutarhassa kävelemiseen ja kuvien ottamiseen. Alueesta kannattaa ottaa mukaan kartta, jos sellaisen vain jostain saa käsiinsä – se helpottaa paikkaan tutustumista huomattavasti. Maisemia ajatellen kannattaa kavuta palatsia vastapäätä sijaitsevalle kukkulalle. Sieltä saa upeita kuvia paitsi itse palatsista myös Wienin kaupungista. Mitkä näköalat!

DSCN0622

DSCN0603

Palatsin pihapiiri on puutarhaharrastelijan taivas.

DSCN0635

Palatsin pihapiiri on puutarhaharrastelijan taivas. Pihapiiristä löytyy useita puutarha-alueita erilaisine kukkaistutuksineen – on skandinaavisen jylhää ja itävaltalaisen romanttista. Kukkaistutusten ihailun välissä kannattaa nauttia aamupäiväkahvit kukkulan päällä sijaitsevassa kahvilassa tai jos mukana on perheen pienimpiä, saattaa vierailu vieressä sijaitsevaan eläintarhaan katkaista päivää mukavasti. Alueella on myös useita ravintoloita, joten Schönbrunnissa on helppoa viettää vaikka koko päivä.

Lounaan jälkeen menin lepäämään hostellille, missä tutustuin australiaiseen ja brasilialaiseen huonekaveriini. Päätimme lähteä yhdessä Belvedereen illaksi. Belvederen palatsikompleksi koostuu kahdesta palatsista, joissa on taidenäyttelyitä. Molemmat ovat hienoja niin sisältä kuin ulkoa. Piha-aluekin on hieno, mutta jää kyllä kakkoseksi Schönbrunnille. Tutustuttamme Belvedereen päätimme lähteä vielä yhdessä illalliselle. Jos sää suosisi, menisimme seuraavana päivänä myös ohjatulle kaupunkikierrokselle. Kaiken kaikkiaan Wienissä viettämäni kolme päivää olivat hyvin kulttuurintäyteisiä, joten odotin innolla iltajunaani Zagrebiin. Tuntuu, että olen saanut kulttuuriähkyn ja haluaisin hetken vain olla ja levätä.

 

DSCN0651DSCN0661

Advertisements

One thought on “Kulttuuria, kulttuuria!

  1. Pingback: Pastellitaloja ja prinsessalinnoja | Matka maailman ympäri

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s