Reissun parhaat

Reissun parhaat, lyhyesti ja ytimekkäästi.

Paras kohde

Matkan aikana ihastuin Puolaan ja pidin odotetusti myös Zagrebista. Etelä-Saksakin lumosi minut jylhillä maisemillaan. Füssenissä haluaisin käydä joskus uudestaan ihan vain sen takia, koska en ehtinyt tehdäja nähdä kaikkea, mitä olisin halunnut. Kokonaisvaltaisesti reissun paras kohde oli kuitenkin Krakova, vaikka majoitusvaraus menikin mönkään.

DSCN0488

Mukavin majoitus

Jokaisella majapaikallani oli omat hyvät ja huonot puolensa ja vaikka vakuutuinkin Prahan Hostel One Homen palvelusta, sain ehdottomasti reissuni parhaat unet Gdanskissa, missä majoituin Midtown Hostel Gdanskissa. Kokonaisuutena reissuni paras majapaikka.

Maukkain ravintola

Reissun paras ravintola oli Puolassa. Juutalaiskortteli Kazimierzissa sijaitseva Plac Nowy yllätti minut maittavalla ruoallaan. Majapaikkani vastaanottovirkailija suositteli tätä, enkä pettynyt. Jos vietät päivää Kazimierzissa, käy ihmeessä täällä vaikka lounaalla.

DSCN0460

Upein nähtävyys

Reissullani oli useita ihania paikkoja, joista pidin todella paljon, mutta kaikista käymistäni paikoista Plivicka Jezeran kansallispuisto kyllä hurmasi minut keleistä huolimatta totaalisesti. Kansallispuisto oli vain niin sanoinkuvaamattoman kaunis ja maisemat henkeäsalpaavan upeita. Jos et vielä vakuuttunut, että sinunkin tulisi joskus käydä täällä, katso tämän postauksen kuvat.

DSCN0799

Matkan mastermoka

Tässä kohtaa voisin luetella kaikki ne tavarat, jotka jossain kohtaa unohdin. Jos Guinnes World Records-kirjassa jaettaisiin palkintoja siitä, kuinka monta asiaa tai tavaraa voi yhden reissun aikana unohtaa tai hukata, minut olisi mainittu ainakin hyvänä kakkosena. Olen toivoton tapaus.

Reissun yllättäjä

Vierailuni Bratislavassa oli tarkoitus olla vain pikainen pysähdys ennen Wieniä lähinnä siksi, koska en päässyt Bratislavasta kovinkaan kätevästi suoraan Kroatiaan. Kaupunki kuitenkin yllätti minut positiivisesti. Bratislavalle ei tarvitse varata juuri yhtä, kahta päivää enempää, mutta ei sitä kannata kokonaan ohittaakaan. Kaunis kaupunki, hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Jos majoitut esimerkiksi Wienissä, voit helposti tehdä päivämatkan Bratislavaan vaikka vain yhdeksi päiväksi.

DSCN0516

Vuosisadan pettymys

Odotin Blediltä kohteena niin paljon enemmän. Olin kuullut siitä ennen reissua ja sen aikana pelkästään hyvää, joten odotin olevani haltioissani. Paitsi että perille päästyäni en ollutkaan. Voit lukea lisää siitä, miten minä ja Bled emme tulleet toimeen tästä postauksesta.

DSCN0839

Hyödyke, jota ilman en olisi tullut toimeen

Pieneen tilaan pakkautuva kevyt päiväreppu oli lukkojen lisäksi matkani eniten käytetyin ja hyödyllisin tarvike. Minulla oli päivärepun lisäksi mukana myös pieni käsilaukku, joka jäi auttamatta rannalle ruikuttamaan, kun ihan peruskaupunkipäivänäkin otin mukaan mieluummin sinisen uskollisen ystäväni.

Turhake, jonka olisin hyvin voinut jättää kotiin

Monille varmasti hyödyllinen ja soolomatkoilla pakollinen matkatavara selfietikku oli oman reissuni turhake. Ennen matkaa olin aivan varma, että tämä tulee olemaan reissuni käytetyin elektroniikkatarvike, mutta toisin kävi. Koska mokoma päätti olla toimimatta. Laitteen toimivuus ja yhteensopivuus reissussa olleen kännykkäni kanssa oli testattu jo ennakkoon, joten en tiedä, mitä on voinut tapahtua. Sukulaiset ja tutut ovat veikanneet vian olevan käyttäjässä.

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s