Kaksoisagentti X

Suunnitellessani pidennettyä viikonloppua Helsingissä, en voinut olla ehdottamatta matkaseuralleni pakopeliä. Päätöksen varata peli tammikuun hyiselle perjantai-illalle sinetöi talvitarjous, jolla pääsisimme testaamaan pakopeliä hieman normaalia edullisemmin. Pakopelit ovat minulle ennestään tuttuja ja aiemmat kokemukseni ovat olleet pääasiassa positiivisia yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Ensimmäisestä pakopelikokemuksestani Helsingissä voit lukea lisää täältä. Ensimmäisen pakopelikokemukseni jälkeen innostuin Budapestin reissullamme reilu vuosi sitten testaamaan samaa myös paikalliseen tyyliin, eikä peli pettänyt silläkään kertaa. Edellä mainittujen pakoyritysten jälkeen olen testannut vielä kahta muutakin pakopeliä, joten omalla kohdallani tammikuinen pakopeli oli elämäni viides.

Sitten kesän 2014, Helsingin pakopelitarjonta on suorastaan räjähtänyt. Valinnanvaraa on paljon. Talvitarjouksen lisäksi pelipaikkavalintaamme vaikutti yrityksen sijainti. Amazed Lönnrotinkadulla on sijainniltaan ylivoimainen ja sinne on todella helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla. Varaajana arvostin myös mahdollisuutta varata pelin ilman ennakkomaksua, sillä peli maksetaan vasta paikan päällä käteisellä tai kortilla. Itse pelivaihtoehtoja on tällä hetkellä neljä kappaletta.  Koska pakopelit olivat seurueen toiselle osapuolelle ennestään tuntemattomia, päätin varata Kaksoisagentti X-pelin, joka Tripadvisorin arviointien perusteella oli helpoimmasta päästä. Lisäksi ajattelin pelin olevan melko suoraviivainen ilman harhaanjohtavia vihjeitä, joita itse vihaan yli kaiken. Kaksoisagentti X:n pelattuamme en voi kuin todeta, että arvaukseni osuivat oikeaan. Kyseessä on haastava, mutta aloittelijoille ja ensikertalaisille sopiva äärimmäisen mielenkiintoinen pakopeli. Näin jälkikäteen ajateltuna tosin toivoisin, että yrityksen verkkosivuille lisättäisiin pelikuvauksiin myös hieman viitteitä pelin vaikeustasosta. Varsinkin jos mukana on aloittelijoita tai ensikertalaisia, ei ole mukavaa ottaa ensimmäiseksi peliksi harhaanjohtavia vinkkejä sisältävää peliä. Näitäkin on toki hyvä olla mukana valikoimassa, jotta haastetta löytyy myös jo useamman pelin pelanneelle tai pidempään pakopelejä harrastaneelle pelaajalle.

Vaikka pakopelit olivat minulle tuttuja jo ennestään, jännitin peliä silti todella paljon. Oikeastaan jännitin ehkä jopa enemmän sitä, mitä ensimmäistä kertaa pakopeliä kokeileva seuralaiseni pitäisi pelistä kuin sitä, ettemme pääsisi pelissä puusta pitkälle. Pelin haastellisin kohta on selkeästi sen alku, mutta sen jälkeen peli alkaa peliohjaajankin mukaan yleensä rullata sujuvammin. Vaikka alku tuntuukin turhauttavalta, ei pillejä kannata laittaa pussiin saman tien. Alkuasetelman lisäksi pelissä on myös muita mielenkiintoisia elementtejä ja se toikin minulle jollain tasolla mieleen Budapestissä testaamamme pakopelin. Myös pelin tarina on hieno ja se on yhdistetty upeasti itse tehtävään. Kysymyksiin saadaan vastauksia pikku hiljaa kohta kohdalta, mistä pidin itse kovasti. Se pitää jännitystä mukavasti yllä koko pelin.

Ainut meitä pelissä harmittanut asia oli, että peliohjaajat tuntuivat olevan välillä hieman ulapalla siitä, mitä olimme pelissä jo keksineet. Meille saattoi esimerkiksi olla jo selvillä, että asia X on kyseisessä kohdassa olennainen, mutta pimentoon saattoi sen sijaan jäädä se, mihin meidän olisi ollut järkevää kiinnittää huomiomme seuraavaksi. Näiden tavallaan turhien vihjeiden takia meille tuli toisinaan olo, että peliohjaajien huomio oli välillä muualla kuin meidän pelissämme. Tästä huolimatta peli oli meistä todella mukaansatempaava ja viihdyttävä. Koko 60 minuuttia meni ohi kuin hujauksessa! Eikä ulospääsykään ollut kuin 30 sekuntista kiinni.

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s