Satumainen Sintra

Olen aina pitänyt linnoista. Niissä vain on sitä jotakin. Ei siis liene ihme, että kävin tälläkin reissulla muutamassa. Tämänkesäisen reissuni ensimmäinen linna oli Penan palatsi noin 30 minuutin junamatkan päässä Lissabonista. Ajattelin koota tähän postaukseen muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, mikäli suunnittelet päiväretkeä Sintraan.

Ensinnäkin, Sintra on valtava! Sintran puistoalueeseen kuuluu useita eri linnoja ja palatseja sekä laaja puistoalue. Et siis mitenkään, toistan, et mitenkään, ehdi nähdä kaikkea yhdessä päivässä. Jos haluat kiertää koko alueen läpi ja tutustua jokaiseen linnaan ja palatsiin, kannattaa mielestäni varata Sintralle vähintään kaksi päivää ja majoittua mieluummin Sintran kylässä kuin Lissabonissa. Jos taas haluat tehdä Sintraan päiväretken, valitse mieluiten kaksi tai maksimissaan kolme eri kohdetta, joissa haluat päivän aikana vierailla. Oman kokemukseni perusteella kolme eri kohdetta olisi jo liioittelua, sillä pelkästään Penan palatsiin ja sitä ympäröivään puistoalueeseen tutustuminen vei minulta kokonaisen päivän.

42

DSCN1886

Kun saavut Sintraan, kannattaa jättää mahdollinen vuokra-auto majapaikan pihaan parkkiin. Sintran alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja ja tiet ovat jyrkkiä ja mutkaisia. Hyödynnä mieluummin paikallista julkista liikennettä – se on erittäin toimiva vaihtoehto liikkua ympäriinsä! Jos vietät Sintran alueella useamman päivän, voit myös kävellä. Matka esimerkiksi rautatieasemalta Penan palatsiin on kuitenkin rankka ja jos olet Sintrassa vain päiväretkellä, en välttämättä tuhlaisi aikaani patikointiin.

Kannattaa myös olla ajoissa liikenteessä, sillä jonot ovat huomattavasti lyhyempiä heti aamusta. Lisäksi ainakin Penan palatsiin saa ostettua edullisemman sisäänpääsylipun, mikäli olet paikalla ensimmäisen aukiolotunnin aikana. Jos teet päiväretken Sintraan Lissabonista, kannattaa myös varata aikaa oikean juna-aseman löytämiseen, sillä itse lähdin hostellilta kohti juna-asemaa aivan liian myöhään. Vaikka kartta näyttää, että metro- ja juna-asema olisivat samassa paikassa, ei tämä ainakaan minun lähtöasemallani ollut todellisuutta. Myös opasteet metroasemalta juna-asemalle siirtymiseen olivat melko olemattomat, joten oikean paikan löytäminen voi viedä aikaa.

29

34

Sisäänpääsylippujen suhteen suosittelen ostamaan kombolippuja vain, jos aiot viettää Sintrassa useamman päivän tai jos olet varma, että ehdit käydä lipun oikeuttamissa kohteissa kyseisen päivän aikana. Penan palatsin suhteen kannattaa ostaa lippu vain Penan puistoon, sillä ainakin silloin, kun minä kävin Sintrassa, pääsi linnan mailla kävelemään myös ilman varsinaista linnalippua. Linnan sisätilat eivät myöskään ole kovin ihmeelliset, vaan kaikki upea on mielestäni nimenomaan linnan sisäpihoilla, portaissa ja sen ulkopuolella.

DSCN1876

39

30

Sintran alueella sijaitsevat ravintolat ja kahvilat olivat mielestäni yllättävän edullisia, mutta tarjonta ei ole kovin laaja. Tämän vuoksi suosittelisin ottamaan mukaan mieluummin omat eväät ja pitämään piknikin puistoalueella. Koska tulet todennäköisesti viettämään Sintrassa koko päivän kannattaa reissuun varautua myös riittävällä määrällä vesipulloja. Vaikka ruoka ei juurikaan verottanut kukkaroa, olivat vesipullot paikan päällä melko kalliita.

Vaikka itse Penan palatsi olikin upea ja ehdottomasti näkemisen arvoinen, ei kannata unohtaa palatsia ympäröivää puistoa. Erityisesti High Cross-niminen näköalapaikka aivan puiston toisella laidalla on kaiken patikoinnin arvoinen, sillä maisemat sieltä ovat sanoinkuvaamattoman kauniit. Lisäksi kivenlohkareen päältä saa huikeita kuvia myös itse palatsista. Puistokartassa välimatkat eivät näytä kovin suurilta, mutta loppupeleissä puistoalue oli niin iso, etten millään ehtinyt nähdä siitä kuin puolet. Varsinkin hyvällä säällä puiston kiertämiseen kannattaa todella varata aikaa.

Koska tulet todennäköisesti patikoimaan Sintrassa suhteellisen paljon, kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan joko patikointikengät tai hyvät lenkkarit. Balleriinoilla tai sandaaleilla ei Sintrassa pääse kovin pitkälle. Koska Sintra sijaitsee melko korkealla, on paikka myös suhteellisen tuulinen ja vaikka aurinko paistaisi, kannattaa mukaan ottaa myös jokin pitkähihainen neule tai muu vastaava. Muiden varusteiden lisäksi kamera on mielestäni ehdoton.

DSCN1970

DSCN1981

DSCN1990

Advertisements

One thought on “Satumainen Sintra

  1. Pingback: Kukkuloiden kuningas | at 10 a.m.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s