Pettymyksiä ja kauniita maisemia

Odotukseni Heidelbergin suhteen eivät olleet alunperin kovin korkealla, mutta kaupunki pääsi yllättämään minut positiivisesti. Aluksi en ollut edes suunnitellut käyväni Heidelbergissä, kunnes katsoin kartasta, kuinka monta kilometriä mahtuu Ljubljanan ja Pariisin väliin. Aika monta, 1248, jos tarkkoja ollaan. Koska järkeviä lentovaihtoehtoja näiden kahden kaupungin välillä ei ollut tarjolla, päätin lisätä matkalle päivän mittaisen välipysäkin Heidelbergissä. Päivä Heidelbergissä tosiaankin riittää ja ehdit varmasti nähdä kaiken tarpeellisen.

Saavuin Heidelbergiin iltapäivällä matkustettuani ensin yöjunalla Müncheniin ja sieltä aamujunalla Mannheimin kautta Heidelbergiin. Matka oli pitkä, mutta tällä kertaa yöjunan ilmastointi onneksi toimi. Toisaalta saksalaiset junat eivät taaskaan näyttäneet minulle parhaita puoliaan. Ihmettelin jo viime reissulla sitä, mistä maine selkeistä junayhteyksistä ja aikataulussa pysymisestä on tullut. Tällä kertaa junan vaihdot onnistuivat moitteeettomasti, mutta yöjunamme saapui Müncheniin reilun tunnin myöhässä. Onneksi minulla ei ollut kiire mihinkään. Matkatoveria, jonka suunnitelmat menivät kokonaan uusiksi, kävi kyllä vähän sääli.

Majoituin Heidelbergissä Lotte Backpackers-nimisessä hostellissa, jossa oli paljon hyvää, mutta myös muutamia miinuspuolia. Hostellilla on erinomainen sijainti aivan Heidelbergin vanhan kaupungin ytimessä ja esimerkiksi Heidelbergin linnaan on hostellilta vain kymmenen minuutin matka. Jos et halua kävellä ylös asti, pääset linnaan halutessasi myös gondolilla likipitäen suoraan kotiovelta. Julkisen liikenteen bussipysäkki on muutaman sadan metrin päässä ja lähin ruokakauppakin melkein kulman takana. Hostellin sijainti hipoo siis likipitäen täydellisyyttä. Myös sängyt olivat mukavat ja yleiset tilat siistit. Suurin ongelmani tai ehkä paremminkin ärsytyksen aiheeni oli huonehintaan kuuluva aamiainen, joka tarkoitti käytännössä muroja. Rajattomasti muroja. Aamupalaihmisenä olisin toivonut jotakin hieman monipuolisempaa. Toisekseen minua harmittivat hieman vastaanoton rajalliset aukioloajat ja vastaanottohenkilökunnan saatavuuden heikkous. Jonoa kertyi tiskille usein useamman ihmisen verran, jolloin jouduin pohtimaan sitä, onko asiani oikeasti niin tärkeä, että haluan vaivata sillä hostellin työntekijöitä.

135

138

141

Seuraavana päivänä lähdin totuttuun tapaani liikkeelle aikaisin aamusta ja kävelin Heidelbergin linnalle heti sen auettua. Valitettavasti minun on kerrottava, etten suosittelisi Heidelbergin linnaa muille reissaajille. Sisäänpääsylipulla pääsee käytännössä ainoastaan linnan sisäpihalle ja linnan alueeseen kuuluvalle tasanteelle ihastelemaan maisemia. Hienommat kuvat saat kuitenkin otettua jo linnan ulkopuolelta. Mikäli haluat tutustua vierailusi aikana paremmin myös linnan sisätiloihin, joudut maksamaan erillisen sisäänpääsymaksun normaalin sisäänpääsymaksun lisäksi. Linnan sisätiloihin ei myöskään pääse tutustumaan omatoimisesti, vaan vierailut tapahtuvat aina oppaan johdolla. Melkoista rahastusta, sanokaa minun sanoneen. Linnan laidalla kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä, sillä kukkulan laelta näkee koko kaupungin. Sisäänpääsymaksua en kuitenkaan uudestaan maksaisi, sillä minusta tuntui, etten juuri saanut rahoilleni vastinetta.

146

172

DSCN2468

Linnavierailuuni pettyneenä suunnistin ruokakauppaan hakemaan lounastarvikkeita. Suunnitelmanani oli kavuta ihailemaan kaupunkia myös joen toiselta puolelta Philosopher’s Walk-nimiseltä tienpätkältä ja voi miten hienon lounaspaikan löysinkään! Jos Heidelbergin linna oli hienoinen pettymys, ei samaa voi sanoa tästä pienestä patikointiosuudesta. Reitin aloituskohdan löytäminen joen toiselta puolelta oli hivenen haastavaa, eikä matkan alkuosuus vaikuttanut kovin lupaavalta. Sokkeloisten portaiden kiipeäminen kuitenkin kannattaa, sillä maisemat rinteen päältä ovat huikeat. Kaiken kaikkiaan Heidelberg oli leppoisa matkakohde, vaikka pelkästään itse kaupungin vuoksi en sinne uudestaan reissaisi. Lukuisten kaupungissa vierailevien korealaisturistien innoittamana päädyin maistamaan Heidelbergissä myös perinteistä korealaisruoka bibimbadia. Tulista, mutta ah niin hyvää!

DSCN2489

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s